המאבק שלנו בסרטן השד הופך להכרחי על רקע הנתונים המדאיגים המצביעים על השכיחות הגבוהה של המחלה בקרב נשים, שעומדת (לפחות) על אחת מתשע. עובדה נוספת היא שסרטן השד נחשבת לשכיחה ביותר מבין המחלות הממאירות, הן בישראל והן במדינות אחרות בעולם המערבי. אבל יש גם סיבה לאופטימיות, והיא שגילוי מוקדם של סרטן השד וטיפול מותאם לה מגדיל באופן משמעותי את אחוזי ההצלחה. המגמה כיום היא חיובית יותר, עם מספר הולך וגובר של נשים המאובחנות בשלבים ההתחלתיים של המחלה, ובהתאם לכך עולים הסיכויים שלהן להתמודד איתה בהצלחה.
כיצד פועל מכשיר INTRABEAM?
החידוש העיקרי שמציע מכשיר INTRABEAM הוא בשילוב שהוא מציע בין טיפולי הקרנות לבין ניתוח כירורגי, שתי דרכים שהן כידוע מקובלות במשוואה הטיפולית של סרטן השד. מבחינה מעשית, המכשיר מאפשר לבצע הקרנה נקודתית לאזור השד, וזאת להבדיל מטיפולים להסרת גידולים סרטניים הדורשת הקרנה על גבי כל השד.
מהם היתרונות הגלומים בטיפול אינטרה בים?
מכשיר ה-INTERBEAM מציע כמה מעלות עיקריות, שמסבירות מדוע הוא מעורר תשומת לב חיובית כל כך בקהילה הרפואית בעולם. היתרון החשוב ביותר, ככל הנראה, קשור לכך שהוא מקצר הרבה מאוד מהתהליכים האופייניים כיום לטיפול בסרטן השד. הוא מאפשר להשלים את הניתוח הכירורגי ואת טיפול הקרינה בפעם אחת בלבד, ומקצר משמעותית את הטיפול הכולל. אחרי הכול, במקום סדרת טיפולי הקרנה שעשויה להימשך גם חודשים שלמים, כל שנדרשת היא תוספת זמן מינימלית של פחות משעה לניתוח הכירורגי המקובל. ברוב המקרים הוא עשוי להשלים לחלוטין את תמונת הקרינה הנדרשת. גם אם לא, סביר להניח שהוא יביא לכך שניתן יהיה להשתמש בטיפולים הבאים בקרינה מופחתת בהשוואה למצב המקובל.
הינה כמה דגשים חשובים בדרך להצלחת הטיפול
יש לציין כי מכשיר האינטרה בים, מתקדם וחדשני ככל שיהיה, לא מיועד לחולל קסמים. ההצלחה בו אינה מובנת מאליה, והיא מצריכה מיומנות גבוהה ותכנון מוקפד של צוות הרופאים. את המכשיר מכינים צוות מיומן של רופאים בתחום האונקולוגי, ולעיתים גם מומחי מדע.
לקריאה נוספת:
INTRABEAM Intraoperative Radiotherapy
Intraoperative Radiotherapy With INTRABEAM: Technical and Dosimetric Considerations