לאורך השנים נאספו לא מעט ראיות לכך כי מומלץ להפחית באכילת בשר אדום. אמנם, מדובר בבשר שנחשב לעשיר בברזל ולא ניתן לומר כי אין בו ערכים תזונתיים, אך לא הכל טוב. מחקרים קודמים הראו למשל, כי צריכה מוגברת של בשר אדום עלולה להעלות כמעט פי שתיים את הסיכון לשבץ, כאשר גם הסיכוי למחלות כלי דם עולה. וכעת, מגיע מחקר נוסף הקושר בין סוג זה של בשר לבין סרטן השד. אתם מוזמנים לקרוא ולהבין מה בדיוק גילו החוקרים.
שינוי תזונה קטן, הבדל מאוד גדול
במיוחד, נרשם הבדל משמעותי בקרב נשים בעשור הרביעי או החמישי לחייהן. שינוי תזונה קטן, שכולל צריכת בשר עוף במקום בשר אדום הוביל להבדל גדול עד מאוד.
על מנת לנטרל גורמים אחרים שאולי יכולים להסביר ירידה סטטיסטית בסיכוי לסרטן, התייחסו החוקרים למשתנים חשובים. למשל, הרגלי חיים כגון פעילות גופנית, תפריט כללי, מלבד צריכת בשר לסוגיו ושתיית אלכוהול. המסקנה הייתה שבנטרול יתר המשתנים שעשויים להסביר את הממצא, אכילת בשר עוף אכן הקטינה את הסיכון לסרטן השד.
בשר עוף שמר על הבריאות, וגם המודעות
יותר בשר עוף, הפחית את הסיכון בלמעלה מ-10 אחוזים ביחס לנשים שצרכו בשר עוף, אך בכמות מועטה. חשוב לציין כי החוקרים מסרו שאין וודאות של מאה אחוזים שבשר העוף הוא הגורם היחיד שיכול להסביר את התוצאה. אפשרי בהחלט כי המשתנה בניסוי, ששמו "אכילת בשר עוף" למעשה מודד דבר נוסף. משהו יותר חמקמק שאפשר להגדיר כמודעות כללית לבריאות ולתזונה. על כל פנים, ראוי לשים את האצבע על כמה גורמי סיכון המצויים בבשר אדום.
מדוע בשר אדום מזיק לבריאות?
בשולי הדברים נציין כי ישנן טענות שאכילת בשר שלא עבר תהליכי עיבוד תעשייתיים וללא תוספים עדיף עשרות מונים של בשר מעובד. בכך, נבקש להדגיש, לא עסק המחקר שתיארנו.